Burgemeester Waldaschool

Burgemeester Waldaschool

De Burgemeester Walda school is een openbare middelbare school op het mooie eiland Ameland. Omdat we de enige middelbare school op het eiland zijn, vinden we het belangrijk dat zo veel mogelijk leerlingen (met alle niveaus) terecht kunnen op onze school. Van vmbo-basis, kader, theoretisch en havo/vwo (alleen in de onderbouw). Leerlingen, die op havo/vwo examen willen doen, stromen na klas 3 door na een andere middelbare school aan het vaste land.

Omdat we een kleine school zijn, werken we grotendeels met heterogene groepen. In de tweejarige onderbouw wordt er lesgegeven aan brede brugklassen met verschillende niveaus, afhankelijk van het vak of leergebied. Samen met alle betrokken partijen – ouders, basisonderwijs en de verschillende bedrijven op het eiland – werkt de BWS eraan om het onderwijs op een goede, boeiende en plezierige manier in te vullen. We leren zowel binnen als buiten de school en betrekken het eiland en alles wat het te bieden heeft bij ons onderwijs.

Ons open moderne schoolgebouw en de kleinschaligheid zorgen voor korte lijntjes en een fijne sfeer waar iedereen zich prettig voelt. Dát vinden we belangrijk! De BWS heeft zo’n
25 medewerkers en ca. 165 leerlingen.

Contact gegevens

Ballumerweg 24
9163 GB Nes-Ameland
0519 – 542 066
b.kamsma@bws-ameland.nl
www.bws-ameland.nl
Pompebled gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.