Loopbaanbegeleiding

Binnen de Pompeblêd Scholengroep bestaat er de mogelijkheid voor loopbaanbegeleiding voor werknemers van één van de Pompeblêd scholen en voor ex-werknemers die werkloos zijn geraakt en een WW-uitkering ontvangen.

Wanneer kan ik mij aanmelden voor een traject of een oriënterend gesprek?

Als dingen niet meer zo lekker lopen, als je weinig energie meer hebt, als je vast dreigt te lopen, strubbelingen op je werk hebt of met tegenzin naar je werk gaat.
Als je je afvraagt of je je huidige functie wel tot je pensioen wilt/kunt uitoefenen of als je je afvraagt of je misschien toch niet iets anders wilt gaan doen, maar niet precies weet wat.
Als je je werk wel leuk vindt, maar een andere werkomgeving wilt.
Als je boventallig of op een andere manier werkloos dreigt te worden.
Als je al een WW-uitkering krijgt en je bij één van de Pompeblêd Scholen hebt gewerkt.
Als je langdurig ziek bent (langer dan 1 jaar) word je in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter door je werkgever voor een 2e spoortraject aangemeld.

Waar meld ik mij aan?

Je meldt je aan bij de afdeling personeelszaken van je werkgever.
Als je een WW-uitkering ontvangt meld je je aan bij de afdeling van personeelszaken van je ex-werkgever.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

De afdeling personeelszaken meldt je bij de re-integratieconsulent aan, waarna jij een uitnodiging krijgt voor een kennismakings- c.q. intakegesprek.
Samen met de consulent bespreek je wat je wensen en mogelijkheden zijn en wat we kunnen doen om jouw doel te formuleren én te bereiken. Kortom: wie ben je, wat wil je en hoe kom je daar?

Ieder traject verloopt anders en wordt afgestemd op jouw behoeftes.

Wat kan ik verwachten?

Door middel van gesprekken, testen en opdrachten gaan we onderzoeken wat bij jou past. Aanvullend daarop onderzoeken we wat jij nodig hebt om jouw doelen te bereiken, of deze realistisch zijn en wat jou eventueel belemmert. Netwerken, testen, een vacature- en beroependatabank, cursussen, trainingen, time- management en personal branding zijn een greep uit de tools die tot je beschikking staan.

Ik weet niet zeker of dit iets voor mij is, wat kan ik doen?

Wanneer je twijfelt of een traject iets voor jou zou kunnen betekenen kun je altijd een oriënterend gesprek aanvragen, waarin we de mogelijkheden bespreken.
Wie weet, tot ziens!

Frouke Hutten, re-integratieconsulent

“In mijn trajecten vind ik het belangrijk om écht in contact te staan met mijn kandidaten. Ik geloof in de kracht van ieder mens en ik help graag om die kracht te (her)vinden. Samen uitzoeken waar je talenten, vaardigheden, interesses en passies liggen. Daarvoor moeten we verder kijken dan alleen je werksituatie. Soms spelen er zaken op anderen levensgebieden, waardoor jij niet (meer) in je kracht staat. Om je talenten te ontdekken zul je naar jezelf moeten durven kijken. Ook kan er een stukje acceptatie aan te pas komen. (Zelf) respect, ontwikkeling, kritisch durven zijn en bewust keuzes maken zijn belangrijke waarden in de trajecten.

Denken in mogelijkheden, vertrouwen terugwinnen en toekomstperspectief zien. Eerst je doelen bepalen, waarna je vervolgens gaat focussen op je doel en deze in kleine - maar duidelijke - stappen bereiken. Daarbij eventuele beperkingen accepteren, maar tegelijkertijd nieuwe talenten en passies ontdekken. Essentieel is en blijft dat jij de regie en de verantwoordelijkheid in jouw handen houdt: ambities scherp stellen, in mogelijkheden gaan denken, geïnspireerd raken, beweging creëren en verantwoordelijkheid nemen, dat is wat jij gaat doen! Mijn werk doe ik vanuit jarenlange ervaring, een brede kennis en opleidingen (HRM, loopbaancoaching, psychologie, anatomie, pathologie, energetica, gesprekstechnieken, life coaching, wet- en regelgeving VO) en een groot netwerk. Mijn vaardigheden als empathisch vermogen, intuïtie en geduld ondersteunen de trajecten en komen de doelgerichtheid daarvan ten goede.

Naast mijn ervaring als re-integratieconsulent heb ik een praktijk voor coaching en healing. Ook geef ik diverse workshops zoals 'Intuïtieve ontwikkeling', 'Hoe krijg je meer energie', 'Actieve meditatie' en organiseer ik weekendretraites voor zelfreflectie, rust en verdieping in je ‘Zijn’.

"De zin van het leven is om je speciale gave te ontdekken. Het doel van het leven is om je gift met de wereld te delen". Pablo Picasso